Grietje Stegenga

Grietje Nieuwsgierig

Zorgzaam

Gedreven

Openminded

Hulpvaardig


Ik ben Grietje, 33 jaar en ik woon in Apeldoorn. Ik ben afgestudeerd op het gebied van gedragswetenschappen/psychologie, met als richting gedragsverandering. Tijdens mijn studie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen, ontdekte ik mijn passie voor het helpen en begeleiden van anderen. Mijn interesses liggen op het sociale vlak; met name hoe gedrag tot stand komt vanuit gevoel.

Opleiding

Na het behalen van mijn bachelordiploma in cultuur- en godsdienstpsychologie, besloot ik me te oriënteren in religiewetenschappen. Daarna keerde ik terug naar de faculteit der sociale wetenschappen om daar af te studeren bij psychologie. In 2012 haalde ik cum laude mijn masterdiploma met als specialiteit gedragsverandering.

Tijdens mijn studie heb ik veel ervaring opgedaan met onderzoeken, projecten leiden en medestudenten aansturen en begeleiden. Ik heb medestudenten geholpen met het schrijven van opdrachten en scripties. Daarnaast heb ik 6 jaar iemand met het syndroom van Asperger begeleiding gegeven bij een scala aan activiteiten. Ook heb ik ervaring met het begeleiden van mensen met ptss, adhd, borderline persoonlijkheidsstoornis en dementie.

Grietje Noorwegen

Ik sta open voor nieuwe ervaringen en vind het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen. Daarom ben ik in 2013 met veel enthousiasme begonnen met de jaaropleiding tot Professioneel Coach bij de Academie voor Psychodynamica. Hier leerde ik het toepassen van diverse coachingsstrategieën zoals mindfulness, de Assen van Verandering en NLP. Ook heb ik ervaring opgedaan met systemisch werk. Daarnaast doe ik momenteel de thuisstudie tot Life Coach van de NHA.

Reiki

In 2007 maakte ik voor het eerst kennis met reiki, de universele levensenergie. Van John Anker van Reiki Apeldoorn kreeg ik de inwijdingen in de eerste graad. Ik ontdekte wat een prachtige cadeau het was om te werken met deze energie. Al snel zat ik weer bij John voor de inwijding in de tweede graad en in de jaren die volgden ontstonden er vele mooie ervaringen.

In 2014 heb ik de inwijding gekregen voor de mastergraad. Ik vind het prachtig om de energie te kunnen delen en hoop daarom dit jaar nog reikimaster te worden. Hoe ik reiki precies toe pas tijdens het coachen is voor mij nog een ontdekkingstocht. Rust, stilte en het geven van positieve energie zullen altijd (al dan niet onbewust) onderdeel zijn van de sessies.

Privé

Als persoon ben ik vriendelijk, betrokken en behulpzaam. Ik hecht veel waarde aan familiebanden, vriendschappen en sociale contacten. Opgegroeid in Apeldoorn woon ik na een afwezigheid van 10 jaar weer in mijn geboortestad.

Samen met mijn partner heb ik een appartement in het centrum van Apeldoorn. In mijn vrije tijd bezoek ik graag een concert of musical, ga naar de film of lees/schrijf een goed verhaal. Ook ben ik vaak in de keuken te vinden, waar dan een taart, cake of ander lekker toetje wordt gemaakt.


grietjeContact

Wil je meer weten over mij of over Demasqué Coaching? Kijk dan op mijn privé LinkedIn (Grietje) of neem contact met me op.