Frisse honing citroen cupcakes

De zomer is weer bijna voorbij, de dagen worden weer iets korter. De zon schijnt minder fel, iedereen trekt weer een jas aan en ik zie steeds minder korte broeken op straat. Om het zomergevoel wat langer vast te houden is hier een heerlijk recept voor frisse cupcakes met citroen en honing. Lekker!

Citroen Honing

Wat heb je nodig?

Voor ongeveer 9 cupcakes

  • 175 ml melk
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 55 ml honing
  • 1 citroen
  • 1 ei
  • 225 g zelfrijzend bakmeel
  • mespuntje zout
  • 1 theelepel kaneel

Voor de topping

  • 50 g bloem
  • 40 g gehakte amandelen
  • 75 g suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • 90 g boter

Je kan de cupcakes ook zonder topping maken. Zijn ze nog steeds lekker!

Voorbereiding

1. Was de citroen goed en rasp voorzichtig de schil. Let op dat je alleen de gele buitenschil raspt, het witte velletje is minder lekker. Je hebt ongeveer 2 theelepels rasp nodig.
2. Zet 9 cupcakevormpjes/papiertjes klaar op een bakplaat of in een muffintray.
3. Verwarm de oven op 200 graden.

De cupcakes maken

1. Meng melk, olie, honing en citroenrasp met het ei. Dit kan met de hand maar ook met een mixer.
2. Roer bakmeel met zout en kaneel erdoor en zorg dat het een glad beslag wordt.
3. Giet het beslag in de vormpjes.
4. Meng alle ingrediënten voor de topping met je handen tot een kruimelig deegje.
5. Bedek elk cakeje met een laagje van deze kruimelige topping.
6. Zet de cupcakes in de oven. Ze hebben ongeveer 20-25 minuten nodig.

Test met een prikkertje of de cakes gaar zijn: komt de prikker schoon uit de cakes, dan zijn ze klaar!

Tip: Maak van overgebleven citroenrasp (ongeveer een halve theelepel), 2 theelepels citroensap en 2 grote lepels honing een glazuur, waarmee je de nog warme cakejes bestrijkt.

Eet smakelijk!


Dit recept komt uit het tijdschrift Cupcake Heaven, editie herfst 2013

Grietje

2 Responses to “Frisse honing citroen cupcakes

Leave a Reply Text